035 751 3098 | 06 8114 4695 info@bankstellen.nl

Katoenen vloerkleed

 

‘s Winters warm ‘s Zomers fris

In de zomer zorgen de katoenvezels  in het vloerkleed voor een heerlijk koele ondergrond. De oorzaak daarvan zit in de opbouw van de katoenvezels. zijn. Katoenvezels zijn namelijk opgebouwd uit buisjes. Wanneer de luchtvochtigheid hoog en de gevoelstemperatuur daardoor ook, zullen de buisjes zich vullen met vocht. Door het opnemen van vocht zal de omgeving doen dalen en voelt ondergrond heerlijk fris. Geen zorgen over natte voeten als gevolg van de vochtopname want katoen kan tot maar liefst 20% van het eigen gewicht aan vocht opnemen voor het daadwerkelijk vochtig aanvoelt.

In de winter voelt een katoenen vloerkleed heerlijk warm aan. Ook dit is weer te danken aan de opbouw van de katoenvezels. Omdat de katoenvezels zijn opgebouwd uit dunne holle buisjes, fungeert het katoen als een uitstekende warmtegeleider en heeft u in de winter niet last van een koude ondergrond

 

Kwalitatief goed

Omdat de bindingen tussen de katoenvezels onderling zeer sterk zijn, heeft dit als voordeel dat het katoenen vloerkleed niet gauw zal slijten.

 

Verschillende mogelijkheden tot afwerking

Het voordeel van katoen is dat het op allerlei verschillende manieren kan worden afgewerkt. Moderne technieken maken het mogelijk diverse combinatie van natuurlijke en synthetische vezels te mengen. Door het mengen zijn er katoenen vloerkleden mogelijk die bij u zullen passen.

 

Bent u benieuwd naar een overzicht van diverse katoenen vloerkleden? klik daarvoor hier.