035 751 3098 | 06 8114 4695 info@bankstellen.nl

Bankstellen en onderhoud

Bankstel schoonmaken

Uw bankstel is ontworpen en geconstrueerd om jarenlang een ontspannen zitcomfort te waarborgen. De levensduur is volledig afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. Ook het onderhoud is van groot belang. Het onderhoud van uw meubels is niet uitsluitend afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. Leer heeft namelijk regelmatig een voedingsmiddel nodig ter voorkoming van uitdroging terwijl het bij stof van belang is deze regelmatig te stofzuigen met een zachte borstel. Dit is mede om de inwerking van micro-organismen te voorkomen. Door de chemische reactie die door deze micro-organismen kan ontstaan worden de vezels van de stoffen aangetast en kan hierdoor sporen van vroegtijdige slijtage of teruglopen van kleur vertonen.

Wanneer u heeft gekozen voor meubelstof is dit een uitstekende keuze omdat meubelstof een fijne en warme stoffering is. Echter is meubelstof helaas niet zelfreinigend of zelfonderhoudend. Om uw meubelstoffering te beschermen tegen het indringen van vocht, vuil en huidvet adviseren wij u om uw nieuwe stoffering direct te behandelen met een Textile Protector. Een Textile Protector vormt een onzichtbare luchtdoorlatende barrière die de vlekbestendigheid vergroot en de reiniging van uw meubelstoffering vergemakkelijkt.

Een Textile Cleaner is een effectieve reiniger voor gewoon vuil en vlekken op eiwit of op water basis. De cleaner is een schuimreiniger op waterbasis die efficiënt en zacht is op alle soorten textiel en geen zeepresten achterlaat op uw meubelstoffering. Bij bankstellen.nl adviseren wij bij aanschaf van een nieuw bankstel of een nieuwe stoffering dan ook om de juiste reinigings- en onderhoudsproducten aan te schaffen voor de maximale levensduur van uw banken.

Wanneer u bij bankstellen.nl uw nieuwe bankstel aanschaft of uw bank bij ons laat herstofferen, kunt u bij ons een complete Textile Care Kit mee bestellen. Deze complete Textile Care Kit bevat alle producten die u nodig heeft voor een optimale levensduur van uw meubelstofferingen. De complete Textile Care Kit bestaat uit een flacon Textile Cleaner van 250 ml, een flacon Textile Protector van 250 ml, een spons en microvezeldoek, pistoolverstuiver, foampomp en niet te vergeten de gebruiksaanwijzing.

Bij onduidelijkheden of vragen over het onderhoud of de reiniging van uw meubelstoffering staan wij u graag te woord in onze showroom in Huizen.