035 751 3098 | 06 8114 4695 info@bankstellen.nl

Tapijtwinkel

 

Kiezen van tapijten

Voordat u een tapijt uit gaat kiezen, is het verstandig de volgende factoren in acht te nemen:

 

Maatwerk

Afmetingen en vorm zijn verantwoordelijk voor uitstraling van uw interieur. Aangezien standaardmaten veelal te groot of te klein zijn, is het van belang hier op te focussen om de kamer optisch zo groot mogelijk te houden. Zo kunt u er voor kiezen het tapijt nonchalant achter uw meubilair door te laten lopen of deze juist naadloos aan te laten sluiten. 

 

Hoog- of Laagpolig

Het soort pool is verantwoordelijk voor het soort warmte dat u wilt uitstralen. Houdt u van een strak interieur is het gebruikelijk een hoogpolig tapijt te kiezen om te zorgen voor het nodige contrast. Andersom is in een landelijk interieur handig een laagpolig tapijt te kiezen om de nonchalante stijl strak af te maken.

 

Stijlen

Een assortiment kent vele verschillende soorten vloerkleden. Vele van deze vloerkleden kunnen we vaak identificeren met een bepaalde stijl. Wilt u het kiezen van een stijl eenvoudiger maken? Op deze pagina vindt u al onze stijlen

 

Kleur

U kunt voor zachte kleuren of harde kleuren kiezen. Onder zachte kleuren worden voornamelijk lichte warme kleuren verstaan. Zachte kleuren ogen heel licht en subtiel, vaak ook alsof het bedekt is met een dof filter.  Deze kleuren zijn geschikt voor bijna ieder interieur. Indien u wilt dat uw tapijt er uitspringt, is het raadzaam te kiezen voor harde kleuren. 

 

Wilt u alles nog eens stap voor stap nagaan in onze online tapijt?  klik daarvoor hier.