035 751 3098 | 06 8114 4695 info@bankstellen.nl

Vloerkleed roze

 

Kleur

De kleurnaam wordt gebruikt voor zowel rood met een hoge instensiteit (lichte kleur rood) als voor licht (intens) en verzadigd magenta. Bovendien is het een tertiaire kleur, indien we daaronder ook kleuren verstaan van hoge intensiteit.

 

Ouderwets denken

De uitspraak dat de kleur roze voor vrouwen is, is al lang verleden tijd. Sterker nog, wanneer u in deze ouderwetse gedachte verder gaat, kan een volwassen vrouw die een heleboel roze draagt, infantiliteit uitstralen bij de vrouw omdat de kleur roze snel geassocieerd wordt met jonge meisjes. De kleur roze als vloerkleed kan zeer goed staan bij een interieur waarbij de meubels rustige basiskleuren hebben als zwart, wit of een houd houten vloer.

 

Combinaties

Er zijn een aantal combinaties van kleuren die zeer goed zijn te combineren met roze de ene kleur de ander aanvult. De combinaties zijn: roze-metallic (grijstint), roze-groen, roze-denim (reguliere spijkerbroekkleur), roze-zwart, roze-wit, roze-rood.

 

Tinten

Natuurlijk zijn er binnen de kleur roze nog allerlei tinten te kiezen. Zo kun je voor zowel warme als koude tinten roze kiezen. Een tip hierbij is te letten op de stijl van uw eigen interieur. Wanneer deze landelijk is, is het verstandig een koude tint roze te kiezen om zo een contrast te creƫren. Indien u een moderne stijl heeft is het kiezen van een warme tint roze een goede keuze.

 

Mocht u interesse hebben in een van onze roze vloerkleden? klik daarvoor hier.